Megtört gólcsendek, kellemetlen piros lapok, hamburgi mélyrepülés

Megtört gólcsendek, kellemetlen piros lapok, hamburgi mélyrepülés

, hb

A hét számokban

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



1207 percnyi gólcsendet követően Javier Pastore ismét gólt lőtt a francia bajnokságban. A PSG argentin középpályása vasárnap, a Monaco elleni 1-1-es rangadón törte meg a rossz sorozatát, ami már majdnem egy éve tartott: Pastore ezt megelőzően 2013. március 28-án, az Évian elleni bajnokin talált a kapuba. Hosszú ideig - egészen pontosan 956 percig - kellett várnia egy újabb bajnoki gólra a Nantes támadójának, Filip Djordjevicsnek is. A szerb csatár apró feltámadásának a Lyon elleni találkozón lehettünk szemtanúi. Djordjevics a meccs 84. percében belőtte csapata szépítő találatát (1-2), de öröme nem lehetett felhőtlen, mert két perccel később piros lapot kapott. Hasonló felemás bravúrt (gól és piros lap) utoljára Floyd Ayite (Reims) produkált a Ligue 1-ben, még tavaly márciusban.

38
évesen és 105 naposan talált be kétszer is a hálóba Juan Pablo Ángel az Atlético Nacional Allianza Petrolera elleni 5-1-re megnyert bajnokiján. Ezen a héten így a korábbi Aston Villa-támadó lett a hét legidősebb gólszerzője az elsőosztályú bajnokságokban. Ángel jelenleg a hetedik szezonját tölti nevelőegyesületénél, ahova tavaly tért vissza 16 évnyi távollét után. A rutinos csatárnak már az előző idényben sem ment rosszul a játék, 28 bajnokin összesen hétszer volt eredményes, és három gólt a kolumbiai kupában is termelt. A jó teljesítményt a szurkolók el is várják a játékosoktól, a címvédő ugyanis idén nagy dobásra készül: ha a csapatnak a szezon végén sikerül megszereznie az aranyérmet, akkor beéri az örökranglista élén a Millonarios együttesét. A zöld-fehéreknek jelenleg 13, a kék-fehéreknek pedig 14 bajnoki címük van.
 

7 percre volt csupán szüksége Adel Taarabtnak ahhoz, hogy megszerezze első gólját a Milan színeiben a Napoli elleni bajnoki rangadón. A rossonerók valaha volt összes légiósa közül ennél gyorsabban csak George Weah esett át a tűzkeresztségen, ő 1995-ben a Padova elleni bemutatkozó mérkőzésén a hatodik percben talált a hálóba. Taarabt álomszerű bemutatkozása azonban a csapat számára nem hozott pontokat: a Milan végül 3-1-re elveszítette a mérkőzést, így már 2011 óta nyeretlen a nápolyiak ellen, és 1985/86 óta ez az első idény, hogy oda-vissza kikapott a dél-olaszoktól. Különösen elege lehet a nápolyiakból a mérkőzésen sírva fakadó Mario Balotellinek, aki pályafutása során már - három különböző csapattal - öt meccset vívott a világoskékek ellen, és mindannyiszor vesztesen sétált le a pályáról.


6 Bundesliga-mérkőzést veszített el egymás után a Hamburg, ami a csapat valaha volt leggyengébb sorozata. A vörös nadrágosok december óta kikaptak az Augsburgtól, a Bayern Münchentől, a Mainztól, a Schalkétól, a Hoffenheimtől, legutóbb pedig a Herthától is. A csapat az eddigi 20 forduló során már 47 gólt szedett be, (ami a bajnokság ezen szakaszában negatív klubrekord), utolsó öt meccséből pedig egyet sem tudott lehozni háromnál kevesebb kapott góllal. Ugyancsak negatív klubcsúcs a tízből hét elveszített hazai mérkőzés is. A katasztrofális produkciónak köszönhetően a csapat jelenleg az utolsó előtti helyen áll a Bundesligában. Csak emlékeztetőül: a Hamburg története során még sohasem esett ki az élvonalból.


3. piros lapját kapta meg az idényben Wes Brown, a Sunderland védője ezzel egalizálta David Batty, Slaven Bilic, Vinny Jones, Franck Queudrue és Craig Short ligarekordját. Brown legutóbb a Hull City elleni, 2-0-ra elveszített bajnokin mehetett idő előtt zuhanyozni, és ha nem vigyáz, a szezon hátralévő részében könnyen megelőzheti a vetélytársakat a kétes értékű rangsorban. Kellemesebb rekordot mondhat magáénak szombat óta Eden Hazard, aki 23 évesen és 32 naposan a Chelsea történetének legfiatalabb triplázója lett. 


Forrás: FIFA


(hb)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább