Klopp klubrekordja, Schürle villámgyors triplája

Klopp klubrekordja, Schürle villámgyors triplája

, hb

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



392. spanyol bajnokiját játszotta le várásnap a Barcelonában Carles Puyol. A veterán hátvéd ezzel megelőzte a klub örökrangsorában Miguelit, és már csak csapattársa, a 464 bajnokit jegyző Xavi van előtte a szereplési listán. A csapatkapitány mindezt pályafutása 12. La Liga-góljával ünnepelte meg. Ideje is volt már egy újabb Puyol-gólnak: a katalánok ikonja ezt megelőzően 18 hónappal ezelőtt talált a hálóba. Az Almería elleni 4-1-es sikert hozó találkozón Messi is komoly mérföldkőhöz érkezett: az argentin támadó a 200. spanyol bajnokiját vívta meg győztesen, és ehhez minden más korábbi futballistánál kevesebb mérkőzésre volt szüksége, mindössze 265-re. Messi a jeles alkalmat szintén góllal ünnepelte, a 230. spanyol bajnoki találatával. A négyszeres aranylabdáson kívül eddig csupán Hugo Sánchez (234) és Telmo Zarra (252) termelt 230 találatot a spanyol élvonalban.

112. győztes mérkőzését könyvelhette el Jürgen Klopp a Borussia Dortmund kispadján a hétvégén, ami azt jelenti, hogy a fiatal tréner már most megdöntötte Ottmar Hitzfeld klubrekordját. A Freiburg 3-0-s legyőzése emellett emlékezetes marad a dortmundiak kapusa, Roman Weidenfeller számára is, aki a 100. Bundesliga-meccsét hozta le kapott gól nélkül. További érdekes statisztikák a Bundesligából, röviden: A Hoffenheim a Wolfsburg 6-2-es legyőzésével története legnagyobb arányú bajnoki sikerét aratta, a Bayern München pedig azzal írt német focitörténelmet, hogy a csapat zsinórban a 15. egymást követő bajnoki meccsén szerzett legalább két gólt. A bajorok Schalke elleni meccsén (5-1) emellett Arjen Robben mesterhármast ért el, immáron a negyediket németországi pályafutása során.


48 másodperc - ennyit töltött a pályán Domenico Berardi a Sassuolo Parma elleni bajnoki találkozóján. A 19 éves támadó csereként lépett pályára a meccs 71. percében, de rögtön a becserélését követően piros lapot kapott, mert könyökkel megütötte Cristian Molinarót. Bár Berardi kiállítása gyors volt, mind az olasz, mind a világrekordtól messze van. Olaszországban a leggyorsabban eddig Giuseppe Lorenzo, a Bologna korábbi futballistája jutott a kiállítása sorsára, miután egy 1990-es, ugyancsak Parma elleni meccsen megütötte az egyik ellenfelét tíz másodperccel a kezdő sípszó után. A világrekordot pedig a Swansea egy elfeledett focistája, Walter Boyd tartja, aki 1999-ben a Darlington elleni bajnoki szünetében készült pályára lépni, de a játékoskijáróban arcon könyökölte Steve Tutillt, így rá sem léphetett a gyepre.


3 gólt vágott 16 percen belül Andre Schürrle a Fulhamnek, ezzel a Chelsea szélsője elnyerte a képzeletbeli "hét leggyorsabb triplázója" címet. Schürrle mindössze a harmadik német futballista, aki mesterhármast ért el az angol élvonalban, előtte ez a bravúr csak Jürgen Klinsmannak, és Fredi Bobicnak jött össze. A Chelsea játékosainak egyébként manapság nagyon megy a triplázás, a Premier League utolsó három mesterhármasát ők jegyezték (Schürrle mellett Eden Hazard és Samuel Eto'o is összehozott már idén egyet).


Forrás: FIFA, Guardian


(hb)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább