Rivaldo nagy pillanata és a Bayern újabb rekordjai

Rivaldo nagy pillanata és a Bayern újabb rekordjai

, hb

A hét számokban

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



900. tétmérkőzését játszotta le a hétvégén Rivaldo, a brazil válogatott egykori sztárja. A 42 éves világbajnok irányító, aki hosszú pályafutása alatt megfordult Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Üzbegisztánban és Angolában is, jelenleg egy Sao Paulo-i kiscsapatnál, a Mogi Mirimnél futballozik, és egyben ő a klub elnöke is. A Sao Bernardo elleni 1-1-es meccs azonban nem a szenzációs jubileum miatt marad majd emlékezetes Rivaldo számára, hanem sokkal inkább azért, mert ezen a találkozón szerepelt először egy csapatban 18 éves fiával, Rivaldinhóval.

75 Premier League-találkozó, 0 vereség - így fest José Mourinho hazai mérlege a Chelsea kispadján. A kékek a hétvégén a Tottenhamet gázolták le 4-0-ra, amivel egalizálták korábbi legnagyobb arányú hazai sikerüket a városi rivális ellen, és egy kellemetlen csúcshoz is hozzásegítették az ellenfelüket: a Spurs lett az első olyan csapat a Premier League történetében, amely 1100 gólt kapott. A derbin Frank Lampard 400. alkalommal volt kezdő az angol élvonalban - ő az első olyan Chelsea-játékos, akinek ez összejött. Persze az összes angol klubot tekintve sincsenek sokan a "négyszázasok klubjában", Lampard mellett csak Ryan Giggs (522), Jamie Carragher (484), Steven Gerrard (431) és Paul Scholes (404) kezdett legalább 400 PL-meccsen. A Chelsea-Tottenham találkozónak volt egy másik hőse is: Demba Ba egy perc alatt két gólt szerzett, pontosan annyit, mint az azt megelőző 24 bajnokiján.


17 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatának mondhatott búcsút múlt szerdán a holland válogatott, miután 2-0-s vereséget szenvedett Franciaországtól barátságos találkozón. A párizsi mérkőzést megelőzően az Oranje legutóbb 2012 augusztusában, 19 hónappal ezelőtt kapott ki (Belgium-Hollandia 4-2). Ami a franciákat illeti: a gallok zsinórban a negyedik hazai meccsüket nyerték meg, hasonlóra 2006 óta nem volt példa a csapatnál. Didier Deschamps együttese ráadásul a négy meccsen egyetlen gólt sem kapott, miközben összesen 14-et termelt. Utóbbi mutatóra valószínűleg éppen a hollandok irigykednek a legjobban, ők ugyanis utolsó három találkozójukon csak kétszer találtak a hálóba, ami a legrosszabb sorozatuk a 2012-es Európa-bajnokság óta.


16. győzelmét aratta zsinórban a Bayern München a Bundesligában a hétvégén, amivel a csapat megdöntötte saját korábbi rekordját. A Wolfsburg elleni 6-1-es sikerrel azonban a Guardiola-legénység egy másik együttest is megfosztott egy korszakos csúcstól: a bajorok 24 forduló alatt már 74 gólt szereztek, ami néggyel több, mint amennyit a korábbi rekorder Werder Bremen termelt az 1985/86-os idényben. A csúcsdöntéshez egy nem akármilyen sorozat vezetett: a müncheniek az utolsó hat Bundesliga-meccsükön összesen 26 gólt szereztek, és öt mérkőzésen is legalább négy találatig jutottak.


Forrás: FIFA


(hb)


További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább