Mourinho és az újoncok

Mourinho és az újoncok

, hb

A hét számokban

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



24 éve nem tudta legyőzni a Crystal Palace a Chelsea-t bajnoki mérkőzésen - egészen vasárnapig. Ekkor ugyanis a sasok John Terry öngóljának köszönhetően 1-0-ra legyűrték a londoni sztárcsapatot a Selhurst Parkban. A Palace történetében ez volt az első olyan alkalom, hogy a csapatnak sikerült legyőznie az aktuális listavezetőt (a forduló előtt még a kékek vezették a tabellát), és ugyancsak először történt meg az is, hogy egy José Mourinho által irányított együttes kikapott egy újonctól első osztályú mérkőzésen. Mourinhónak ezzel egy 55 meccses sorozata szakadt meg. Egy nagy menetelés végéhez ért a Manchester City is, amely a forduló rangadóján 1-1-es döntetlent játszott az Arsenallal, azaz a csapat 561 perc elteltével ismét bekapott egy gólt a Premier League-ben. A topcsapatok közül így egyedül a Liverpool lehetett elégedett a forduló után: a vörösök 4-0-ra kiütötték a Tottenhamet, és élre álltak a bajnokságban. A találkozón Luis Suárez megszerezte a klubrekordot jelentő 29. bajnoki gólját is az idényben, így éktársával, Daniel Sturridge-dzsal közösen már 49 gólt termeltek idén a PL-ben. Ez mindössze hat egységgel marad el a valaha volt legeredményesebb csatárkettős teljesítményétől: az 1993/94-es idényben Andy Cole (34) és Peter Beardsley (21) 55 gólig jutott a Newcastle színeiben.

22 veretlenül megvívott Seria A-találkozó után véget ért a Juventus nagy menetelése Olaszországban. A zebrák kiváló sorozatát a hétvégén a Napoli szakította meg egy 2-0-s hazai győzelemmel. A torinóiaknak ráadásul nemcsak a veretlenségi sorozatuk lett oda, hanem egy ligarekordjuktól is búcsút vettek: a vasárnapi találkozót megelőző 43 bajnokijuk mindegyikén szereztek gólt. Ami a Napolit illeti: A dél-olaszok immáron hét mérkőzés óta veretlenek hazai pályán a Juventusszal szemben, és a hét meccsből ötöt meg is nyertek a torinói óriás ellen. A Napoli győzelme mellett a forduló másik fő eseménye a Milan Chievo elleni 3-0-s sikere volt, a rossoneróknak ugyanis ezzel a győzelemmel szakadt meg egy három mérkőzés óta tartó vesztes szériájuk a San Siróban. A találkozón Kaká 300. alkalommal viselte a csapat mezét, amit a brazil - stílusosan - góllal ünnepelt meg.


6 hónapnyi sikertelenség után a River Plate vasárnap ismét megnyert egy idegenbeli mérkőzést az argentin bajnokságban. A sors fintora, hogy a nagy feltámadásra éppen az ősi rivális Boca Juniors stadionjában került sor, ott, ahol a gárda egy évtizeddel ezelőtt ünnepelhetett utoljára győzelmet. A Superclásicón azért a hazaiaknak volt is némi okuk az örömre: veterán középpályásuk, Juan Roman Riquelme két év elteltével talált ismét a hálóba közvetlenül szabadrúgásból.


5 különböző bajnokságban vezette már győzelemre csapatait Eric Gerets, minden idők egyik legjobb belga edzője. Az 59 éves szakember a belga, a holland, a török és a szaúdi után pénteken a katari aranyérmet gyűjtötte be a Lekwiyával, két fordulóval a bajnokság vége előtt. Gerets a négy különböző országban szerzett bajnoki trófeáival már eddig is különleges helyet foglalt el az edzők között, a dicsőségen azonban korábban osztoznia kellett Enrique Fernándezzel, Ernst Happellel, Tomislav Iviccsel, Giovanni Trapattonival és José Mourinhóval.


Forrás: FIFA


(hb)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább