Ibra jubileuma és az úttörő német újoncok

Ibra jubileuma és az úttörő német újoncok

, hb

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



250 gólt szerzett már pályafutása során bajnoki mérkőzéseken Zlatan Ibrahimovic. A svéd támadó a jubileumi találatot vasárnap helyezte el a Saint-Étienne hálójában, a PSG 5-0-s bajnoki sikere alkalmával. Ibra a találkozón mesterhármast ért el, immáron a hatodikat a párizsiak mezében. A 32. életévében járó csatár félelmetes mérleget produkált eddig a PSG-nél, 70 ligameccsen 61-szer köszönt be az ellenfeleknek. Ennyi gólt korábban egyetlen másik csapat színeiben sem termelt, a korábbi rekordja 57 találat volt - ezt az Interben, 88 mérkőzésen hozta össze. Ami pedig a PSG-t illeti: a piros kékek a 2014-es naptári évben 11 hazai bajnokijukból 10-et megnyertek, az összesített gólarányuk pedig plusz 28-as (30 rúgott, 2 kapott gól) volt a Parc des Princes-ben rendezett mérkőzéseken.

9 gól esett a hétvégi Everton-Chelsea Premier League-találkozón. A hazaiak bánatára a kilenc gólból hatot a londoniak szereztek, a liverpooli kékek számára így gyászosan indult a szezon: 1956 óta először történt meg az együttessel, hogy az első három bajnoki meccsén összesen tíz gólt kapott. A londoni gólok egyikét ráadásul egy Everton-játékos, Seamus Coleman szerezte, ami azt jelenti, hogy 44 találattal továbbra is az Everton vezeti az öngólok örökranglistáját a Premier League-érában. Kettőt vállalt a vendégek találataiból a frissen igazolt Diego Costa, aki három meccsen így már négy gólnál jár új csapata színeiben, és eddig minden Premier League-meccsén eredményes volt. A Chelsea-nél hasonlót eddig csak egy játékos produkált: Adrian Mutu, pontosan 11 évvel ezelőtt.


2 gólos előnyből veszítette el 4-2-re a Real Sociedad elleni bajnokiját vasárnap a Real Madrid. A fővárosiak legutóbb nyolc évvel ezelőtt, 2006 májusában buktak el meccset ilyen komoly előnyből - akkor 4-3-ra a Sevilla tudott győzni ellenük. A baszkok a nagy fordítással ráadásul véget vetettek egy régóta tartó rossz sorozatuknak is: az ezt megelőző hét hazai meccsükön képtelenek voltak legyőzni a blancókat. Jobban kezdte az idényt a Barcelona, amely az Elche után (3-0) a Villarrealt is legyőzte (1-0), és a két bajnokin a katalán gárda nemhogy gólt nem kapott, de még csak kapura lövést sem engedélyezett az ellenfeleinek.


1 gól, 1 öngól - így zárta a Hertha elleni Bundesliga-mérkőzést Tin Jedvaj, a Bayer Leverkusen tinédzser védője. A 18 éves horvát bekknek azonban szerencséje volt, csapata ugyanis így is nyerni tudott 4-2-re a berliniek ellen, akik a 400. vereségüket könyvelhették el a német élvonalban. Jedvaj ráadásul a karrierje szempontjából akár jó ómennek is tekintheti a felemás teljesítményt: Leverkusenben legutóbb 2010 decemberében egy bizonyos Arturo Vidal iratkozott fel a lőlap mindkét hasábjára. Újabb győzelmével - a mezőnyben egyedüliként - a Leverkusen továbbra is száz százalékos a Bundesligában, a gyógyszergyáriakat pedig az egyaránt négy-négy pontot gyűjtő Paderborn-Köln újoncpáros követi a tabellán. Történelmi pillanat ez a Bundesligában: korábban még sohasem fordult elő, hogy a két feljutó együttes veretlenül várta a harmadik fordulót.


A fifa.com alapján


(hb)


További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább