A Chelsea beragadt, Messi negatív csúcsot döntött

A Chelsea beragadt, Messi negatív csúcsot döntött

, hb

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



12131 nap után ismét gólt lőtt a német élvonalban a Darmstadt. Az újonc Marcel Heller révén talált be a Hannover elleni 2-2-es nyitómérkőzésén. A kék-fehér alakulat a meccset megelőzően legutóbb 1982 májusában volt eredményes a Bundesligában. Születtek emlékezetes gólok máshol is a nyitófordulóban. Stefan Kiessling (Leverkusen) és Klaas-Jan Huntelaar (Schalke) például zsinórban negyedszer lőtt gólt a nyitányon, ezzel mindkét támadó új rekordot állított fel a német élvonalban. Kiessling ráadásul összességében már hatodszor talált a kapuba az első játéknapon - ilyen statisztikával ebben az évszázadban csak ő rendelkezik. Valószínűleg emlékezetes marad a hétvége Raul Bobadilla számára is, aki az 50. mérkőzését játszotta le az Augsburg mezében, de a jubileuma sajnálatos módon félresikerült: sorozatban a második Bundesliga-meccsén jutott a kiállítás sorsára. Hasonló eddig csak nyolc játékossal esett meg a liga történetében.

10 gólt lőtt Sergio Agüero az utolsó kilenc Premier League-meccsén. Az argentin csatár átmentette kiváló tavalyi formáját az új szezonra is, a Chelsea elleni 3-0-ra megnyert rangadón ő szerezte csapata első találatát. Agüero összességében már 79 találatnál jár a Premier League-ben, és mindezt négy szezon alatt hozta össze. Az adott időszakban egyetlen másik játékos sem volt képes hasonló teljesítményre a Premier League-ben. Mint ahogy 2010 óta senki sem adott több gólpasszt az angol élvonalban David Silvánál. A világbajnok szélső a londoniak ellen már pályafutása 49. Premier League-asszisztját osztotta ki, ezzel jelenleg kilenccel veri legközelebbi kihívóját, Wayne Rooneyt. Ami pedig a Chelsea-t illeti: a kékek címvédőként nem tudták megnyerni az első két meccsüket. Ilyen szégyent eddig csak egyetlen csapatnak kellett kiállnia a PL történetében, a 2007/08-as Manchester Unitednek. A Chelsea szurkolóinak azonban még korai aggódniuk, abban az évben ugyanis a United végül megvédte a címét, és megnyerte a Bajnokok Ligáját is.


4 gólt vágott Aritz Aduriz a Barcelonának a spanyol szuperkupa két találkozóján (4-0, 1-1), az Athletic Bilbao támadója ezzel új rekordot állított fel a kupa történetében. Aduriz a csúcsot a párharc első felvonásán alapozta meg egy mesterhármassal, amit mindössze 14 perc 55 másodperc alatt hozott össze. A katalánok ellen ilyen hamar utoljára 1943-ban sikerült valakinek tripláznia, és már annak is egy évtizede, hogy legutóbb valaki egyáltalán három gólt jegyzett ellenük (2005 májusában Diego Forlánnak jött össze a bravúr). Rekordokat döntögetett Lionel Messi is a párharc során, igaz ezúttal nem csupán pozitívokat. Az argentin zseni karrierje során először szenvedett négygólos vereséget spanyol ellenféltől, ellenben a második felvonáson szerzett találatával ő lett az első játékos, aki öt szuperkupa párharcban (2009, 2010, 2011, 2012, 2015) is eredményes tudott lenni. A szuperkupa góllövőlistáját most már 11 góllal toronymagasan vezető négyszeres aranylabdás ezen a rekordon korábban Xavival és Hriszto Sztoicskovval osztozott.


1 edző, 11,4 meccsenként - így fest a Vasco de Gama menedzseri statisztikája az elmúlt másfél szezonban. A riói alakulatnál vasárnap az 1994-es világbajnok védő, Jorginho váltotta fel Celso Rothot - a fenti periódusban ez volt a hatodik edzőváltás a csapatnál. Roth mindössze két hónapig ült a csapat kispadján, de nem tudott csodát tenni az együttessel, amely 19 forduló alatt 13 pontot kapart össze, és jelenleg a Brasileiro utolsó helyén áll. A Vascónál lassan a szurkolók megszokják ezt a helyzetet, a csapat ugyanis az elmúlt nyolc évben háromszor is kiesett az élvonalból. Jorginhónak az átlagosnál kicsivel több ideje lesz megakadályozni az újabb katasztrófát: a szezonból ugyanis még 12 mérkőzés van hátra.


Forrás: FIFA


(hb)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább