Év végi körkérdés: Gazdag József

Év végi körkérdés: Gazdag József

, focitipp.hu

Sorozatunkat honlapunk társalapítójának válaszaival zárjuk, aki tavaly erős évet zárt. Az Egy futballfüggő naplójából című tárcakötete sikerkönyvnek számít, 2015-ös összegzése pedig precíz, mint egy Nagy Ádám-passz. Körkérdés, 16. rész.Az év kapusa: Király Gábor (akiben, bevallom, már nem nagyon bíztam, erre föl tessék!), ill. David De Gea (aki világszám).

 

Az év hátvédje: Guzmics Richárd. A Mariana-árokból az Eb-re.

 

Az év középpályása: N’Golo Kanté (Leicester City). 10/10.

 

Az év csatára: Neymar, mert MSN. Vardy, mert mesehős. Vagy Lewandowski, mert csereként beállva 9 perc alatt vágott ötöt – csinálja valaki utána.

 

Az év edzője: Dárdai Pál.

 

Az év felfedezettje: Nagy Ádám. Precíz, technikás, intelligens. Egyébként meg: Douglas Costa (Bayern).

 

Az év csapata: Hálát adok a sorsnak, hogy idén volt egy Leicester City. Punk’s not dead!

 

Az év meglepetése: Még most is alig akarom elhinni, hogy legyőztük a norvégokat (oda-vissza!), és kijutottunk az Eb-re. Csípjetek meg!

 

Az év csalódása: Ó, én már régen túl vagyok a csalódásokon. Nincs ítélet a bundaügyben?  Szervilis a sportsajtó? Síri csönd van a Groupamában? Az úrhatnám Fradi-vezetőség 10 millió forintra pereli az Átlátszó.hu-t? Sebők Vilmos a szakkommentátor? Már semmin sem lepődöm meg.

 

Az év mérkőzése: A magyar–norvég, a ManCity–Liverpool első félideje meg a Chelsea–PSG.

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább