„Nézők nélkül a futballnak semmi értelme”

„Nézők nélkül a futballnak semmi értelme”

, Focitipp Official

Körkérdés 2016: Nagy Tamás

Három rövid kérdés – három válasz. A Focitipp megkérdezte a honlaphoz közeli szerzőket, futballbarátokat a 2016-os évről. Nagy Tamás válaszai.Az idei toplisták >>>

 

Mi volt számodra a 2016-os év legnagyobb futballélménye?

Idén megszerettem a Hellas Veronát. Ez úgy jött, mint egy villámcsapás. Máig bennem él az a májusi meccsük, amelyen megverték a Juventust. Régen éreztem át a tévén keresztül olyan szenvedélyt, ami akkor a szurkolókból, a játékosokból áradt, pedig az utóbbi idők Serie A meccsei nem mindig kötöttek le. Lenyűgöző volt, ahogy lehengerelték a Juvét. Luca Toni a fénykorát idézte (panenkás tizenegyes), a nézők pedig úgy ünnepeltek, mintha a Verona lett volna a bajnok. Szívszorító érzés volt, ahogy elbúcsúztak Tonitól. Ezzel a lelkemig hatoltak. Azóta is követem a Hellas sorsát a másodosztályban, szerencsére most elég jól állnak, az első helyen. Egyébként az Atleticón kívül nem a topklubokért rajongok, inkább az olyan kiscsapatok mozgatnak meg, mint Spanyolországban például a Rayo Vallecano. Tavaly ők is kiestek, persze…

 

Mi okozta számodra a legnagyobb futballal kapcsolatos csalódást 2016-ban?

Személyes csalódásomon kívül számomra semmilyen megrázó esemény nem volt a brazil Chapecoense sajnálatos tragédiáján kívül.

               

Mit vársz a 2017-es futballévtől?

Elsőként azt, hogy a Verona jusson vissza az első osztályba. Talán furcsán hangzik, de őszintén szeretném azt is, hogy végre visszatérjenek a szurkolók a magyar bajnoki meccsekre. Én tudom, mit jelent hétről hétre 15-20 ezer ember előtt játszani, és azt is, hogy ez mekkora pluszt jelent a játékosnak. Ha kint lennének a pályákon, abból mindenki profitálna. Nélkülük a futballnak nincs semmi értelme. Ennek mi lehet az oka? Egyrészt látom, hogy eltűnőben van a szoros kapocs a klub és a szurkolók – a játékosok és a szurkolók között –, ami egykor megvolt. Mindenki messze került a másiktól – ez az én véleményem (is). Másrészt biztosan oka van annak, hogy miért nem hatékony az a stratégia, amin a klubok, és a szövetség dolgozott. Ezt, remélem, meg fogják tudni oldani.

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább