„Fellaini pedig leigazol a Vasasba”

„Fellaini pedig leigazol a Vasasba”

, Focitipp Official

Körkérdés 2016: Máté Gábor

Három rövid kérdés – három válasz. A Focitipp megkérdezte a honlaphoz közeli szerzőket, futballbarátokat a 2016-os évről. Máté Gábor válaszai.Az idei toplisták >>>

Máté Gábor a Focitippen >>>

 

Mi volt számodra a 2016-os év legnagyobb futballélménye?

A legemlékezetesebb magyar futballélményem a meccsekhez kapcsolódó politikai vita volt a Facebookon a „hány szurkoló náci” témakörben. A legnagyobb auditív inger ezzel szoros összefüggésben ért, mikor az osztrákok legyőzése után néhány hazafi az ablakom alatt (kb. éjjel 11-kor) azt skandálta, hogy „Magyarországé, Magyarországé, lesz még Erdély Magyarországé”. Nyilván mi más is juthatott eszünkbe ezen az estén. Ugyancsak magyar futballélménynek nevezhetem azt a némileg váratlan következtetést, amit a Franciaországban szurkoló honfitársaink vontak le az amúgy hibátlan testű C. Ronaldo nemi hovatartozása kapcsán (nem törődve azzal a cseppet sem elhanyagolható ténnyel, hogy a labdaművész skalpjai közt igazi szexbombák akadnak)… Így aztán töprenghettem napokat, hogy tényleg „buzeráns”-e Ronaldo. Ahogyan azt skandálta a világ nem kis megrökönyödésére az amúgy odaadó honi szurkoló sereg. (A magyar himnusz nyakló nélküli éneklése inkább az év zenei eseménye volt, mintsem a sporté.)

 

Mi okozta számodra a legnagyobb futballal kapcsolatos csalódást 2016-ban?

Az EB-n a horvát-portugál, a német-olasz, sorolhatnám... És hogy Ronaldo portugálostúl megnyerte az Eb-t, pedig mi 3:3-at játszottunk ellenük.

 

Mit vársz a 2017-es futballévtől?

Azt, hogy a Barcelona megnyer minden bajnokságot és kupát. Hogy Alcácer lő egy szabályos gólt. Hogy nem ter Stegen lesz a csapat passz királya. Hogy Denis Suárez és André Gomes beilleszkedik a csapatba. A katalánok találnak egy jobb hátvédet (vagy kettőt). És, hogy az a „buzi” Real Madrid nem nyer semmit. (Fellaini pedig leigazol a Vasasba.)

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább