„Csodás másfél óra volt, méznyalás az egész”

„Csodás másfél óra volt, méznyalás az egész”

, Focitipp Official

Körkérdés 2016: Bartók Imre

Három rövid kérdés – három válasz. A Focitipp megkérdezte a honlaphoz közeli szerzőket, futballbarátokat a 2016-os évről. Bartók Imre válaszai.Az idei toplisták >>>

Bartók Imre a Focitippen >>>

 

Mi volt számodra a 2016-os év legnagyobb futballélménye?

1. Gera gólja. Az egész meccs időutazás volt egy olyan múltba, ahol sosem lehettem jelen. A barátaimnak köszönhetem az élményt, akikkel épp a Balatonon lógattuk a lábunkat – néhányan még a teraszon kávéztunk, amikor bent a többiek már ordítottak a tévé előtt. Csodás másfél óra volt, méznyalás az egész. A végén még az „ilyen a magyar tiki-taka” beszóláson is lehetett röhögni – ez volt az egyetlen pillanat, hogy az ember atyai jóindulattal hajlandó volt elnézni a hátul folyó alibi passzolgatást. 
2. Vardy gólja a Liverpool ellen. Bírom az ilyen erőből odakent, mégis rendkívül elegáns ívű lövéseket. Persze, ki nem? Talán ez volt az a pillanat, amikor a Leicester bajnoki címe először tűnt valóban elérhetőnek. Hihetetlen önbizalom volt ebben a lövésben, ami a nézőkre is rögtön átragadt. 

 

Mi okozta számodra a legnagyobb futballal kapcsolatos csalódást 2016-ban?

Az Eb portugál–horvátja minden idők egyik legpocsékabb meccse volt. A legnagyobb csalódás azonban a BL-döntő. Nagyon szorítottam az Atleticónak. Szegő Jánossal, focitippes poszt-társammal néztük a meccset, majdnem három óra után szegény kukákat borogatott az utcán mérgében. Sosem láttam még ilyennek, de megértettem a fájdalmát. Öröm az ürömben: Juanfran nem bűnbakká, hanem hőssé vált. Talán nem minden könny keserű. 

 

Mit vársz a 2017-es futballévtől?

Tetszik, hogy miközben mindenki Mourinhóról és Guardioláról beszélt, Conte és Klopp csendesen építkezve sokkal koherensebb csapatot rakott össze, örülnék, ha az ő vetélkedésükről szólna a szezonvég. Újabb csodacsapatként itt a Leipzig, állítólag mindenki utálja őket, mindenesetre a BuLinak csak jót tehet, ha valaki megszorítja a Münchent. Drukkolok a PSG-ben Cavaninak, aki kilépve Ibra árnyéka mögül immár teljes fényében ragyog: szerény, szorgalmas Conan. A Real–Barca vetélkedés mostanában hidegen hagy, remélem, fel tudnak jönni rájuk a többiek, egyelőre jó hír, hogy a Sevilla idén végre a ligában is életjelet adott magáról. A magyar válogatott sajnos nem jut ki a vébére, de ha olyan szellemben tudunk játszani, mint a Svájc elleni 2:3-on, akkor nincs miért szégyenkezni.

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább