Egy 41 éves férfi sírva körbevonul

Egy 41 éves férfi sírva körbevonul

, Szombathy Pál

Szombathy Pál sokunkkal együtt a fiatalságát siratta meg Francesco Tottival. A válogatott élén: Orbán vagy Bölöni. Év végi körkérdés, 4. részVálaszok a körkérdésre >>>

 

Mi volt a 2017-es év legszebb, futballal kapcsolatos élménye? Ez lehet meccs, gól, hír, könyv vagy csak egy jelenet, egy érzés, bármi.
Ha meccs, feltétlenül a Serie A zárófordulójából az AS Roma-Genoa, amely a lefújás után kezdődött igazából: jelenet, ahogyan egy 41 éves férfi körbevonul sírva, 80 ezer ember és a játékostársak figyelik állva és sírva, nézem a közvetítést, folynak a könnyeim, egy érzés, alighanem a fiatalságomat siratom, mert az életben csak egy ilyen igazi saját hős adatik a szurkolónak – Francesco Totti visszavonul.

Ha könyv, Johan Cruyff önéletrajza, felemelően egyszerű és őszinte vallomás a játékról apám hősétől. Két zseni-élmény egy évre, múlt időben jelen.

 

Melyik volt számodra az év csapata és ki volt az év játékosa?
Nem nagyon lehet más, mint a mindenen átrobogó, ellenállhatatlan Real Madrid, amelynek edzője ráérzett a fiatalokra is a sztárkezelés mellett, amely utóbbiból ott volt neki elsőnek az év játékosa, Cristiano Ronaldo. Az év csapata persze másképpen a Benevento is, amely feljutott az olasz élvonalba, s hónapokig játszott a játékért pontok nélkül, csak úgy.

 

Szerinted ki lenne az ideális szövetségi kapitány a magyar válogatott számára?
Orbán Viktor. Ha azonban a valóságtól elrugaszkodva tréfálni is szeretnék, feltétlenül Bölöni Lászlót említeném.

 

Mit vársz a kedvenc csapatodtól, játékosodtól jövőre?
A Fraditól azt várom, hogy végre jusson el nemzetközi kupa főtáblájára, az AS Romától meg azt, focizzon még szebben, s legyen surranópályás befutó a scudettóért, vagyis Radja Nainggolan a napi hét szál cigi mellett egy We Are the Champions-ra is rágyújthasson.

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább